Als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, klik dan hier.

e-Grimas

januari 2011

“Ifigeneia Koningskind”
de TH-winterproductie

Voila, de eerste Grimas die in je virtuele mailbox valt. In één blik te overzien, maar met genoeg diepte-informatie om je leeshonger te stillen. Hij staat helemaal in het teken van onze winterproductie: “Ifigeneia Koningskind”, maar ook onze vorige productie staat nog even in de kijker.
Veel leesplezier, en stuur gerust een mailtje als je opmerkingen, vragen of interessante nieuwtjes voor ons hebt.

Het verhaal

“Ifigeneia Koningskind” vertelt ons het klassieke verhaal van Ifigeneia, de dochter van koning Agamemnon, die geofferd moet worden om van de godin Artemis wind te krijgen, zodat het Griekse leger naar Troje kan varen.
Meer...

Productie

“Ifigeneia Koningskind”€œ€ is een moderne bewerking van “Ifigeneia in Aulis”€ van Euripides. Pauline Mol maakte ze in 1989 voor het toenmalige Tejater Teneeter uit Nijmegen (NL). Het grote verschil met de tragedie van Euripides is, dat de tekst resoluut voor het standpunt van het jonge meisje Ifigeneia kiest.
Meer...

Pers

De pers was destijds, in 1989, behoorlijk lovend voor “Ifigeneia Koningskind”€œ€€œ€ toen het in première ging in Nijmegen. Lees de toenmalige perscommentaren.
Meer...

Auteur

Schrijfster Pauline Mol is lang niet aan haar proefstuk toe. Ze schrijft vooral jeugdtheater en laat zich graag beïnvloeden door sprookjes en mythen, die ze helder weet te hertalen.
Meer...

Regisseur

Regisseur Karel Moons is geen onbekende in de Leuvense theaterwereld in het algemeen en bij Toneel Heverlee in het bijzonder. “Ifigeneia Koningskind”€œ€ is er zijn tweede regie.
Meer...

Harvey

Herbeleef onze Herfstproductie, bekijk de foto’s van “Harvey”€œ€.
Meer...


Voorstellingen

zaterdag 5 februari 2011 om 20.15u
vrijdag 11 februari 2011 om 20.15u
zaterdag 12 februari 2011 om 20.15u
zondag 13 februari 2011 om 15.00u
Meer informatie op www.toneelheverlee.be.

Reserveringen

Telefonisch op ons het reserveringsnummer 0495/845 864, per e-mail naar reserveringen@toneelheverlee.be, of met de reserveringspagina op www.toneelheverlee.be. Je kan je kaarten zelfs vooraf betalen via de site, meer info uiteraard op de site zelf.

E-Folder

Download hier de elektronische folder van onze Winterproductie.

Uitschrijven

Ja kan je natuurlijk uitschrijven voor de e-Grimas, maar dan sluit je jezelf vrijwillig uit van de Wondere Wereld van TH, en dat kan desastreuze gevolgen hebben. Verstandiger is vrienden, kennissen of familieleden in te schrijven.

Onze producties worden mee mogelijk gemaakt door deze adverteerders:

www.toneelheverlee.be - Contact - Uitschrijven