fbpx

Verwarringen

18, 19, 25 en 26 november 2022

 

vrij 18 november 2022 om 20u00
zat 19 november 2022 om 20u00
vrij 25 november 2022 om 20u00
zat 26 november 2022 om 20u00
in Heilig Hart Heverlee

 

Wat als in 2020 toneelspelen even niet meer mag?
Wat als in 2021 toneelspelen even niet meer kan?
Wat als onze grootse en feestelijke jubileumproductie daardoor niet kon doorgaan?
Wat als een onvermijdelijke verhuizing daardoor ernstig bemoeilijkt en vertraagd werd?

Dan zijn in 2022 alle helpende handen broodnodig om onze nieuwe feestproductie te doen spetteren en vonken!!
We nodigen jullie daarom graag uit om na deze verwarrende tijden ‘Toneel Heverlee’ te vieren in onze nieuwe thuis!!

Het opzet? Ontdek, samen met ons, het nieuwe podium, de feestzaal, de repetitieruimtes en de bar, en hef het glas op de toekomst van onze vereniging. Tussendoor vermaken we jullie met terugblikken op producties uit onze rijke geschiedenis en vier hilarische eenakters op locatie in het klooster van het Heilig Hart Heverlee (HHH).

Alan Ayckbourn schreef in 1973, in zijn eigen komische stijl, vijf eenakters voor vijf acteurs. Hij wilde zijn vaste ploeg laten schitteren in 22 verschillende rollen en het publiek verstomd doen staan: stonden er op het eind van de rit daadwerkelijk slechts vijf spelers op het podium? Een technisch hoogstandje.

Toneel Heverlee brengt voor jullie een act minder en drie acteurs meer, maar daarom niet minder ingewikkeld, intens, schrijnend, herkenbaar of hilarisch.
We werpen een blik op de sleur in huwelijksrelaties; we observeren een verleidingsspelletje in de bar van een hotel; we nemen deel aan de logistieke chaos bij de voorbereiding van een benefietfestijn en we komen tenslotte tot rust op een bankje in het park.
Vier verschillende settingen; vier verschillende verhalen. Hoewel? Voelen de personages zich niet allemaal wat eenzaam en onbegrepen? Zitten ze niet allemaal verlegen om een luisterend oor? Wentelen ze zich niet allemaal wat graag in zelfbeklag? Zijn ze op het eind van de dag niet allemaal enkel op zichzelf aangewezen?

Een typische Ayckbourn dus, met herkenbare dialogen, een vleugje melancholie en tristesse, maar vooral veel humor!

Alan Ayckbourn is een Britse toneelauteur die quasi zijn hele leven op het theater heeft doorgebracht. Hij startte als toneelmeester en acteur, maar begon al gauw zelf te schrijven en te regisseren, voornamelijk uit frustratie over de rollen die hij moest spelen. Daarnaast was hij artistiek leider van the Library Theater in Scarborough.
De voorbije 63 jaar schreef hij 87 stukken waarvan de meeste ware hits werden in Groot-Brittannië en Amerika. Ook bij ons worden zijn stukken nog steeds graag gespeeld en gezien.

Ayckbourn schrijft over het algemeen gevatte komedies, met de nodige inhoud en vooral een behoorlijk zwart randje. Hij houdt ervan de gewone mens te tonen in al zijn dagelijkse herkenbaarheid en dus ook kwetsbaarheid.

Katrien Favoreel is al van jongs af aan gebeten door de artistieke microbe. Ze volgde, en volgt nog steeds, opleidingen allerlei en op vele domeinen. Sinds een dikke tien jaar is ze een onmisbaar en geëngageerd lid bij Toneel Heverlee, voornamelijk als actrice; maar ze steekt ook achter de schermen graag de handen uit de mouwen. Deze keer waagt ze zich voor het eerst aan een regie.

Bieke Jorissen belandde in 1994 per toeval bij Toneel Heverlee. Een dringende vraag naar een violist die maar vijf kleine liedjes moest spelen (ahum), zorgde ervoor dat Bieke bijna dertig jaar later nog steeds enthousiast op en achter de scène meedraait. Haar eerste regie kwam er in 2013 met “Om 8 uur bij de ark”. Meerdere producties zouden volgen, zowel in eigen huis als bij bevriende Leuvense gezelschappen.

Dirk Reynaerts begon zijn theatercarrière als jonge snaak in de toneelstukken van zijn vader en diverse schoolvoorstellingen. Als volwassene legde hij zich meer toe op het belichten en in scène zetten van stukken en evocaties. Sinds 2007 is Dirk een vaste waarde binnen TH geworden, vooral als lichtman-scenograaf. In 2009 hielp hij Eva Van Hoecke met haar eerste regie. Daarna zette hij zijn tanden in “Een poppenhuis” en “Hendrik de Vijfden” en vormde hij een tandem met Eva bij haar regies.

Eva Van Hoecke is al menig jaar actief bij Toneel Heverlee. Ze nam taken achter de schermen op, maar we zagen haar vooral aan het werk als actrice. In 2009 maakte ze haar regiedebuut met “Het schouwspel van Sinterklaas”. Sindsdien regisseerde ze nog “De winter onder de tafel” en “Pleinvrees” en hielp ze manlief met zijn TH-regies.

Toneel Heverlee viert feest en dat doen we graag met zo veel mogelijk leden en oudgedienden. Vier regisseurs ontfermen zich over het geheel; acht acteurs buigen zich over de eenakters; en een grote ploeg van om en bij de twintig acteurs en medewerkers staat klaar om jullie een onvergetelijke avond te bezorgen.

de regisseurs
Katrien Favoreel, Bieke Jorissen, Dirk Reynaerts, Eva Van Hoecke

de spelers van ‘Verwarringen’
Patrick Desmet, Guy De Smedt, Lynn De Smedt, Xanne De Smedt, Katrien Favoreel, Jan Moons, Kristel Verheyden, Andrew Wils

de spelers van ‘Tussen Klooster en Klooster’
een zotte, vrolijke en gevarieerde bende leden, oud-leden en nieuw-leden

de extra noodzakelijke handen voor, achter, onder en boven de schermen
Jelle Delaitemps, Johan Favoreel, Arnout Houben, Ilse Peeters, André Smout, Jan Sprengers

Archief Home