fbpx

Erik

Erik is 10 jaar. De volgende dag heeft hij examen biologie. Hij probeert stiekem te studeren in bed, maar valt in slaap.

Zo komt hij terecht in Wollewei, een schilderij vol insecten.

Hij leert de insecten van dichtbij kennen en de insecten leren, dankzij hem, ook allerlei over zichzelf. Bijvoorbeeld dat ze allen een instinct hebben, wat hen zonder nadenken juist doet handelen… 
Al brengt de komst van Erik daar verandering in!

“Erik of het klein insectenboek” is een boek van de Nederlandse schrijver Godfried Bomans. Hij schreef het tijdens de Tweede Wereldoorlog, het verscheen voor het eerst in 1941. Bomans, overleden in 1971, heeft 62 boeken op zijn naam staan, maar “Erik…” geldt nog altijd als zijn bekendste.

In 2013 beleefde het zijn 60e druk.

Jos Dom is een Vlaamse acteur-regisseur-toneelschrijver, vooral bekend als André Maenhout in Spoed en Sam Renders in Familie. Hij verwerkte het verhaal tot een mini-musical voor theater. Dom maakte ook bewerkingen van Alladin, De drie musketiers, Assepoester en De kleine prins.

Isabelle Janssens is leerkracht Nederlands in een Franstalige Decrolyschool in Brussel. Ze is al 8 jaar lid van Toneel Heverlee. Je zag haar spelen in o.m. “Na de regen”, “Juffrouw Tanja en andere verhalen” en “Om 8 uur bij de ark”.

Met “Erik” maakt ze haar debuut als regisseur.

Haar bedoeling is voornamelijk de mensen zo veel mogelijk te laten genieten van mooie kunst. En dat in de brede zin van het woord. Zo probeert ze in het stuk zang, klassieke dans, rap, schilderkunst, poëzie, hiphop en architectuur te combineren tot een aaneensluitend geheel.

Iedere beginneling zou zich moeten omgeven met een team van experts. Isabelle Janssens treft het met de vele deskundigen bij TH.
Dirk Reynaerts voor decor en belichting, Karel Moons voor de bewegingen, Irène Vantieghem voor de kostuums, Esther Wallace voor de kinderchoreo’s en Annie Bernard van Balletschool Josée Nicolas voor de volwassenen, met zulke klasbakken zit de regisseur alvast op rozen.

Voeg daar nog een tiental overenthousiaste kinderen en 14 gedreven acteurs bij en de voorstelling kan alvast niet meer stuk:
Aure Adams, Thiemen Adams, Ludo Brenart, Sophie-Anne De Fraye, Lynn Desmedt, Xanne Desmedt, Eppo Devos, Willy Dillen, Hugo Hollé, Bieke Jorissen, Ortwin Lanssens, Tine Peeters, Jan Moons, André Smout, Sara Tijskens, Leen Vande Poel, Hubert Vanhellemont, Lisa Vanhorenbeek, Lena Vanleeuw, Neelke Van Mierlo, Kristel Verheyden, Frans Vranckx, Esther Wallace, Milan Wilmaers, Wietse Wilmaers en de dansers van Balletgroep Josée Nicola afdeling Wezemaal o.l.v. Annie Bernard. 

Archief Home