fbpx

Movie night

17, 18, 24 en 25 april 2015

 vrij 17 april 2015 om 20u15
zat 18 april 2015 om 20u15
vrij 24 april 2015 om 20u15
za 25 april 2015 om 20u15 

Theater is gewoon een kwestie van verbeelding en … spelen. ‘All the world’s a stage’ schreef theaterlegende William Shakespeare ooit. Theater kan dus altijd en overal.
Kinderen maken van een tuin een uitgestrekte sprookjeswereld, zonder grenzen. En hoe vaak wordt een haarborstel niet een microfoon en de badkamerspiegel een uitverkochte concertzaal?
In “Movie Night” is een keuken met eetkamer het speelterrein. We zouden natuurlijk gemakkelijk een naturalistisch gezinsdrama kunnen spelen tegen de achtergrond van een keuken.
Maar dan zouden we onze stelling ‘Theater is gewoon een kwestie van verbeelding en … spelen’ niet echt recht aan doen. Dus in die alledaagse setting vertelt “Movie Night” een verhaal dat eigenlijk thuishoort op het witte doek in een filmzaal.
Een verhaal dat normaal gezien de theaterscène nooit haalt, al was het omdat er helikopters, gekantelde jeeps en … dinosaurussen in voorkomen. Een van de meest succesvolle rampenfilms ooit, met een Oscar voor visuele effecten, wordt voor u live opnieuw tot leven gewekt … in een alledaagse omgeving.
Theater heeft geen 3D-brilletje nodig, en geen computerbeelden… gewoon verbeelding en… spelen!

Jonas Van Thielen

Jonas Van Thielen komt uit Holsbeek. Zijn ouders zijn Stev Van Thielen en Ann Mulders, beide televisiemakers. Vader en grootvader speelden toneel in Blauwput, grootvader langs moeders kant zat bij een Leuvense varietégroep, je kan dus zeggen dat Jonas erfelijk belast is. Dat hij Drama ging studeren aan het Lemmensinstituut lag dan ook voor de hand.

Zijn masterproef zette hem richting film: zijn coach Steven Beersmans (die ook ooit speelde bij TH) suggereerde dat hij inspiratie moest zoeken bij de film en zo kwam Jonas bij ‘De Leeuw van Vlaanderen’ terecht. Hij speelde stukjes film na en verwerkte weetjes en anekdotes in zijn theaterbewerking. In dezelfde lijn ligt ‘PSP/Peter Sellers Project/PlayStation Portable’, waar hij zijn held Peter Sellers opvoert.

We kennen Jonas Van Thielen intussen ook van televisie. Voor De Laatste Show speelde hij – opnieuw – filmscènes na, maar dan wel beroemde scènes met beroemde acteurs en actrices erin, die op dat moment gewoon voor hem zaten. Zo zat hij al tegenover Julie Andrews met een stukje ‘The Sound of Music’ en Michael Madson met ‘Reservoir Dogs’. In de tv-reeks ‘Ten oorlog’ trok hij samen met Arnout Hauben en Mikhael Cops langs de frontlijn van De Groote Oorlog. En meest recent was hij te zien in ‘Vriendinnen’ op één.

Jelle Delaitemps, Bernard De Ruyver, Lynn De Smedt, Xanne De Smedt, Katrien Favoreel, Isabelle Janssens, Jan Moons, Wibert Roedolf en Jochen Suy, dat zijn de TH-ers die meespelen in “Movie Night”. Dat is het droge feit.

De waarheid omvat veel meer. Al enkele maanden is dit gezelschap op zoek naar zichzelf, naar elkaar, naar manieren om te bewegen, te spelen, te communiceren, in zekere zin te overleven zelfs! Want het gevaar dreigt langs alle kanten, voorhistorische superkrachten vallen aan. En dat is geweldig!

De repetities zijn fysisch zwaar, maar heel plezant. Het streefdoel is niet min, maar de weg er naartoe is een fantastische reis. Tenminste, dat zeggen de spelers ons fier en enthousiast. En je weet hoe het is met enthousiasme, dat is aanstekelijk. Daar moet je bij zijn.

Archief Home