Als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, klik dan hier.

e-Grimas

September 2013

toneel heverlee klaar voor nieuw seizoen

Het seizoen 2012-2013 is voorbij en we mogen zeer tevreden terugblikken. Dat bewijzen, naast uiteraard het groot enthousiasme van ons publiek, de juryverslagen en de bijhorende prijzen. Tegelijk kijken we al uit naar volgend seizoen.

LOT speelt op rode hond

“LOT”, onze Lenteproductie van vorig seizoen, doet mee op Rode Hond, het jaarlijkse festival dat 30CC organiseert voor gezinnen met jonge kinderen. Zij maken er kennis met kunstvormen allerhande, vaak gebracht door jonge spelers, dansers en muzikanten. Een paar scènes uit “LOT” worden hernomen in het kader van Zie ze doen #1. Afspraak op zondag 27 oktober om 15u in de Stadsschouwburg.

herfstproductie

Een stuk met drie ruziënde pinguïns, een hoop regen, een overspannen duif en een mopperende Noah, dat zijn de ingrediënten van “Om acht uur bij de ark”. Een stuk over geloof, ongeloof, respect, twijfel, maar vooral: een hilarische familievoorstelling, voor jong en oud. En het regiedebuut van Bieke Jorissen.

winterproductie

Francis Ringelé heeft iets met de Ierse schrijver Martin McDonagh. Eerder regisseerde hij bij TH al “De kreupele van Inishmaan”, nu pakt hij “The Beauty Queen of Leenane” aan. Rauwe zeden, verbaal geweld en ontwapenende humor blijven de vaste ingrediënten van deze auteur.

lenteproductie

Nog een weerzien dit seizoen: nadat ze in 2005 “Tailleur pour dames” regisseerde, keert Machteld Timmermans terug naar de TH-planken. Deze keer neemt ze ”De familie Tót” onder handen, een Oost-Europese komedie met een zwart randje en vooral veel tranen van het lachen.

www.toneelheverlee.be - Contact - Uitschrijven