Als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, klik dan hier.

e-Grimas

januari 2012

De Winterproductie van het lopende TH-seizoen 2011-2012 staat voor de deur. Begin volgende maand spelen we “De winter onder de tafel”.

Winterproductie

“De winter onder de tafel” is een warm en sfeervol sprookje over Florence, een lieftallig vertaalstertje dat in een afgeleefd appartement woont en uit geldgebrek de plaats onder haar tafel verhuurt aan Dragomir, een dappere schoenlapper die zijn geboorteland ontvluchtte. Ze hebben niets, maar ze hebben elkaar, en bakken “brzniltsjèwoitsjuda”. Een winterse familievoorstelling voor mensen van 8 tot 88, met een snufje humor, een vleugje tragiek, een toefje erotiek en vooral heel veel liefde.

Auteur

De Fransman Roland Topor was een creatieve duizendpoot: tekenaar, schilder, schrijver, acteur, tekenfilm- en televisiemaker, cartoonist, lithograaf, auteur, decor- en kledingontwerper. Hij is vooral gekend om zijn surrealistische en absurde stijl. “De winter onder de tafel” ging in 1997 in een regie van Topor zelf in première in de KVS in Brussel, met onder meer Sien Eggers en Sandrine André.

Bewerker

Peter De Graef is een begenadigd schrijver-regisseur-acteur. Bij het grote publiek geraakt hij bekend in de jaren ’90 wanneer hij stukken schrijft en speelt bij “De Paardenkathedraal”. De afgelopen tien jaren bracht hij voornamelijk eigen teksten, vaak monologen, onder zijn vzw “De Stichting” en, recenter, “Dwama”. Hij schrijft en regisseert ook vaak voor andere gezelschappen, waaronder “hetPaleis”. Daar ging in 2001 zijn bewerking van “De winter onder de tafel” in première.

Regisseurs

Eva Van Hoecke is sinds een tiental jaar actief in Toneel Heverlee als regie-assistente, rekwisiteur, toneelkern- en bestuurslid (sinds kort ook voorzitter) en vooral als actrice. In 2009 maakte ze haar regiedebuut met “Het schouwspel van Sinterklaas”.

Dirk Reynaerts begon zijn carrière in het toneel als jonge snaak in de toneelstukken van zijn vader en diverse schoolvoorstellingen. Sinds 2007 is Dirk een vaste waarde bij TH als lichtman-scenograaf; hij werkte mee aan “Kas en Karo”, “Famille d’artistes”,“Onze Manu” en “Het schouwspel van Sinterklaas”


Voorstellingen

zaterdag 4 februari 2012 om 20.15u
vrijdag 10 februari 2012 om 20.15u
zaterdag 11 februari 2012 om 20.15u
zondag 12 februari 2012 om 15.00u
Meer informatie op www.toneelheverlee.be.

Reserveringen

Telefonisch op ons het reserveringsnummer 0495/845 864, per e-mail naar reserveringen@toneelheverlee.be, of met de reserveringspagina op www.toneelheverlee.be. Je kan je kaarten zelfs vooraf betalen via de site, meer info uiteraard op de site zelf.

E-Folder

Download hier de elektronische folder van onze Winterproductie.

Onze producties worden mee mogelijk gemaakt door deze adverteerders:

www.toneelheverlee.be - Contact - Uitschrijven