Als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, klik dan hier.

e-Grimas

maart 2011

“Yvonne, prinses van Bourgondië”
de TH-lenteproductie

Hier is hij dan, de nieuwe Grimas in je virtuele mailbox. In één blik te overzien, maar met genoeg diepte-informatie om je leeshonger te stillen. Hij staat helemaal in het teken van onze lenteproductie: “Yvonne, prinses van Bourgondië”, en ook onze vorige productie staat nog even in de kijker.
Veel leesplezier, en stuur gerust een mailtje als je opmerkingen, vragen of interessante nieuwtjes voor ons hebt.

Het stuk

“Yvonne, prinses van Bourgondië” zou een onschuldig sprookje kunnen zijn over een mooie prinses, maar niets is minder waar. In werkelijkheid gaat het over een aartslelijk mormel, dat door een gril van de prins zijn verloofde wordt. Samen met de prins verliest de hele hofhouding alle fatsoen…
Het verhaal wordt uiteindelijk geen zwaar existentieel drama, wel een zeer eigenzinnig sprookje.

Auteur

Witold Grombowicz schreef zowel vertellingen en romans als toneelstukken. Hij werd geboren in Polen, maar werkte en verbleef in Frankrijk, Argentinië en Duitsland. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van de Poolse avant-garde.
Leer hier ook meer over de thema's in de man zijn werk.

Een verhaal

Deze foto, een detail uit “Bride Study” van Ray Caesar, geeft de sfeer weer van “Yvonne, prinses van Bourgondië”, maar eveneens om je in de stemming te brengen kan je hier een typisch verhaal van Grombowicz lezen.

Regisseur

Regisseur Marnick Bardyn is voor het eerst aan de slag bij Toneel Heverlee, maar hij is zeker geen onbekende in de theaterwereld in het algemeen en op de Leuvense planken in het bijzonder.

Medewerkers

Een theatervoorstelling maak je nooit alleen. Je maakt ze zelfs niet met alleen maar een regisseur en alleen maar acteurs. Maar met een hele ploeg. Ontdek hier wie er allemaal in de ploeg zit van “Yvonne, prinses van Bourgondië”.

Geen Matinee

OPGELET!
Er is deze keer geen zondagmatinee-voorstelling, enkel avondvoorstellingen. De première valt dan ook een dag eerder dan we gewend zijn: op vrijdag. De vier voorstellingen spelen we twee weekend na elkaar, telkens op vrijdag en zaterdag.

Foto's

Herbeleef onze Winterproductie, bekijk de foto’s van “Ifigeneia Koningskind”€œ€.


Voorstellingen

vrijdag 22 april 2011 om 20.15u
zaterdag 23 april 2011 om 20.15u
vrijdag 29 april 2011 om 20.15u
zaterdag 30 april 2011 om 20.15u
Meer informatie op www.toneelheverlee.be.

Reserveringen

Telefonisch op ons het reserveringsnummer 0495/845 864, per e-mail naar reserveringen@toneelheverlee.be, of met de reserveringspagina op www.toneelheverlee.be. Je kan je kaarten zelfs vooraf betalen via de site, meer info uiteraard op de site zelf.

E-Folder

Download hier de elektronische folder van onze Lenteproductie.

Uitschrijven

Ja kan je natuurlijk uitschrijven voor de e-Grimas, maar dan sluit je jezelf vrijwillig uit van de Wondere Wereld van TH, en dat kan desastreuze gevolgen hebben. Verstandiger is vrienden, kennissen of familieleden in te schrijven.

Onze producties worden mee mogelijk gemaakt door deze adverteerders:

www.toneelheverlee.be - Contact - Uitschrijven