fbpx

Een nieuwe thuis voor TH!

TONEEL HEVERLEE volledig in het nieuw!

Begin 2020, nog vóór Covid19, kregen we van de paters Jezuïeten, de eigenaars van “onze” toneelzaal Heliand, te horen dat ze de huurovereenkomst stopzetten. Donderslag bij heldere hemel, en dat in ons jubileumjaar. Door corona hebben we onze feestvoorstelling, gepland voor april 2020, niet eens kunnen spelen, maar toen de pandemiewolk langzaam optrok bleef voor TH deze waarheid: we hadden geen zaal meer.

We doolden wat rond, hadden voorstellingen in Malpertuus en het Wagehuys, kwamen onder ons bijeen in het Pakenhof, maar we bleven een bende thuislozen.

Tot Jan Reynaerts, een van onze gewaardeerde (ex)-leden, een opening forceerde op een locatie, die niet alleen in de buurt was, maar mogelijkheden bood waar we eigenlijk niet meer op hadden gehoopt. Want zeg nu zelf: waar kan een theatergroep met 70 leden terecht voor én opvoeringen mét publieksomkadering, én repetities, én vergaderingen, én stockageruimte voor technisch materieel, kleding en rekwisieten?

Wel: in het Heilig Hart Instituut – voortaan HHH genoemd (want zo noemen ze het zelf). Naamsesteenweg 355 is vanaf nu ons adres en Toneel Heverlee blijft gewoon Toneel spelen in Heverlee. Een mens (vereniging) mag al eens geluk hebben ook hé.