fbpx

Shake die spier

18, 24, 25 en 26 november 2017

#Storm!
#Storm op zee!
#Schip in storm op zee!
#Schip in storm vergaat in zee!
#Mensen van schip in zee spoelen aan op verlaten eiland in storm!


Verlaten eiland? Nee, niet helemaal. Als je goed luistert, hoor je de driekoppige heks #Sycorax vloeken en schelden. Als je goed snuift, ruik je haar slijmerige monsterzoon #Kalibaan hijgend door de bossen lopen. En als je dan ook nog eens goed kijkt, zie je een #boomdiemaarnietstilkanstaan. Of een #schelpdieleukeliedjesspeelt. Of een #Harpij. Jaja, een #Harpij, zoek maar op, op Wikipedia.

En als je dan inzoomt op die #bergbovenopverlateneiland, zie je #Prospero, die studeert voor magiër. Met zijn #crazylyrics’ndance tovert hij wat hij maar wil – ja ook die #stormopzee! Hij zint op wraak, want hij was ooit #VIP (Very Important Prospero), tot zijn #evilbrother hem wegjoeg van #HometownMilaan.

En dan is er #Miranda, de dochter van #Prospero. Zij woont al heel haar leven op het eiland, en staat plots oog in oog met de pas aangespoelde #Ferdinand ❤️. 

#Miranda wil zo graag verliefd worden en trouwen - maar hoe doe je dat wanneer je al je kennis over liefde, jongens en – o jee – zoenen enkel uit facebook en instagram hebt gehaald?! 


Shake die spier is een bewerking van De Storm van Shakespeare,
over jong en oud, boeken en sociale media,
vol liefde en magie.

18, 24 en 25 november 2017 om 20:15
26 november 2017 om 15:15

Shake die spier is een bewerking van De Storm van Shakespeare,
gemaakt en gespeeld door een ploeg van maar liefst 24 spelers
onder de deskundige leiding van Annelore Stubbe.

Annelore Stubbe (1982), studeerde in 2005 af aan Studio Herman Teirlinck. Sindsdien stond ze in enkele producties bij HETPALEIS, telkens in een regie van Stefan Perceval, maar ze vond vooral aansluiting bij het tweetalige gezelschap Ensemble Leporello, waar ze speelde in o.a. Britannis, Beestenbende, Macbethbranding en de barokke commedia del’arte Minnevozen. Bij Ensemble Leporrello creëerde ze ook twee eigen voorstellingen: Twee Meisjes en een Schurk en Verkapt & onversneden.

Ondertussen maakte ze uitstapjes naar de Maan, Froe Froe en Laika. Bij fABULEUS maakte ze samen met Roos Van Vlaenderen de voorstelling Bananen Drijven Niet en speelde ze mee in Candide. Naast zelf spelen, regisseert ze bij amateurgezelschappen en geeft workshops bij o.a. Wisper en Artforum.

In april 2013 regisseerde ze voor het eerst bij Toneel Heverlee.

De sprankelende voorstelling LOT behaalde Uitmuntendheid, de hoogste onderscheiding op het Provinciaal Toneeltornooi.

Een toneelvoorstelling maken is – uiteraard en vanzelfsprekend – een groepsgebeuren. Er is natuurlijk de regisseur – in dit geval Annelore Stubbe – maar er zijn ook de spelers. 22 stuks in totaal! Annelore staat er trouwens op dat ze samen met de spelers deze voorstelling maakt, het is dus van en door de spelers en Annelore.

Dit zijn de spelers (in alfabetische volgorde): Aure Adams, June Adams, Koen Adams, Thiemen Adams, Lena Van Leeuw, Sophie-Anne De Fraye, Xanne De Smedt, Eppo Devos, Isabel Janssens, Tine Peeters, Sebastian Sprengers, Marie Tijskens, Sara Tijskens, Jan Uytterhoeven, Leen Vande Poel, Inès Van De Weyer, Roos Van De Weyer, Heidi Van Eetvelt, Lisa Vanhorenbeek, Milan Wilmaers, Wietse Wilmaers en Wout Wilmaers.

Je ziet aan de terugkomende familienamen dat er veel broers en zussen in zitten, maar ook ouders en kinderen.

Dat geeft automatisch sterke banden tussen de spelers. Maar er is omheen een productie nog heel wat te doen. Ruth Cloots neemt de productie op zich, Sanne Vanhellemont is regie-assistente en Bieke Jorissen neemt de kleding en rekwisieten voor haar rekening.

En dan is er nog de ploeg decorbouwers en de mannen (M/V) van geluid en licht. Zij opereren vaak onzichtbaar en anoniem – op dit moment weten we van de meeste nog niet eens de namen, omdat dit soort harde werkers later in gang schiet dan de spelers, en veel presteert op korte tijd – en alleen daarvoor verdienen zo ons diepste respect.

Archief Home