fbpx

Verwarringen

Uitgesteld naar een latere datum

Met “Verwarringen” laat TH graag zien wat het in huis heeft. Na een annus horribilis kriebelde het bij onze leden ZO hard dat we maar al te graag collectief de schouders wilden zetten onder deze productie. Het resultaat wordt een avondvullende voorstelling die je je niet zal beklagen, er is immers plaats voor zowel een lach als een traan.

En toen kwam - alweer- corona

We vlogen er dus in oktober en november stevig in. Na 3 opeenvolgende overlegcomités werd het duidelijk dat repeteren niet langer mogelijk was. Een opvoering eind januari bleek plots onhaalbaar. We stellen daarom onze voorstellingen uit. Meer informatie volgt later. 

Verwarrende avond

"Verwarringen" zijn 5 verhalen die samen één geheel vormen. Eenakters dus. Auteur van dienst is Alan Ayckbourn. Die naam doet misschien wel een belletje rinkelen, aangezien “Pleinvrees, Private fears in public places” in het seizoen 2017- 2018 ook al uit zijn pen kwam. Dit is echter zijn meest gespeelde stuk en het typeert hem volop: humor met een scherp randje. Het laat zich op het internet samenvatten als een blijspel over mensen die door hun impulsieve acties in de meest onmogelijke situaties belanden. Huishoudelijke conflicten en menselijke relaties vormen de rode draad. Dat de vijf verhalen daarnaast subtiel met elkaar verbonden zijn, laten we je zelf ontdekken.

 

Het oorspronkelijke stuk werd gespeeld door vijf acteurs. Echter, het enthousiasme bij onze leden was zo groot, dat we maar liefst 15 TH'ers op de scène kunnen laten schitteren. Je merkt het, we halen al ons talent uit de kast.

Ook de regie wordt een collectieve samenwerking. Ervaren rotten André Smout, Jan Sprengers en het onafscheidelijke duo Peter Van Bouwel & Lieve Lemmens ken je al van vorige producties. Jong geweld Katrien Favoreel en Bernard De Ruyver maken daarnaast hun regiedebuut. Onze vaste waarden achter de schermen zullen ook nu de hele ploeg ondersteunen waar nodig.

Dit seizoen is anders dan anders. Waar we met “Novecento” en “Aan het eind van de aspergetijd” elders te gast waren/zijn, komen we met “Verwarringen” terug thuis in Heverlee. Zaal Pakenhof onderging recent een renovatie en we zijn maar al te blij dat we weer op Heverleese bodem kunnen spelen.

We kiezen bewust voor een opstelling, waarbij je gezellig én coronaproof kan zitten. De zaal is bovendien uitgerust met een CO2-meter. We respecteren alle geldende coronaregels, wat op dit moment wil zeggen: Covid Safe Test Plus, coronapas en mondmasker. Wijzigen de regels tegen dan, dan passen we ons aan.

Daarnaast ontwikkelde de koepelvereniging voor amateurtheater in Vlaanderen, Opendoek, een heuse coronagids, die gebaseerd is op het Basisprotocol Cultuur van de Vlaamse Overheid. 

Door de opbouw van het stuk in vijf kortere verhalen, kunnen de repetities bovendien volledig coronaproof georganiseerd worden.

"VERWARRINGEN”

Van Alan Ayckbourn – Nederlandse vertaling van Jaak Van Assche
Wordt gebracht in samenwerking met Auteursbureau ALMO bvba

“Het is verboden om beelden of geluidsopnames te maken van deze voorstelling”

Reserveer nu je tickets!