fbpx

Tussen klooster en kasteel – vijftig jaar TH-toneel

Uitgesteld tot nader order

Tussen klooster en kasteel, 50 jaar TH-toneel en corona

De drastische maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan treffen ook de podiumkunsten. Alle culturele activiteiten zijn geschrapt tot begin april. Dit slaat niet alleen op voorstellingen, ook repetities kunnen niet doorgaan: “cultuuractiviteiten worden allemaal geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn”. Zo staat het te lezen in de mededeling van de overheid. Het woordje “privé” is in deze context doorslaggevend: zelfs bijeenkomsten zonder publiek kunnen niet, repetities vallen onder deze noemer.

Met een effectieve repetitiestop tot minstens 3 april en geen enkele zekerheid voor de periode na die datum, is de première op 17 april nu al niet meer haalbaar. Toneel Heverlee staat erom bekend tot in de puntjes verzorgde voorstellingen te bieden en dat is met een “werkonderbreking” van minstens drie weken niet gegarandeerd. Daarom wordt “Tussen klooster en kasteel, 50 jaar TH-toneel” uitgesteld.

Nieuwe speeldata kunnen we op dit moment helaas niet geven. De huidige situatie is ongunstig, zelfs de nabije toekomst is onzeker wat betreft theatervoorstellingen. Pas wanneer de overheid het licht weer op groen zet kunnen we verder. Bedoeling is uiteraard dat “Tussen klooster en kasteel, 50 jaar TH-toneel” zo snel mogelijk weer op de agenda prijkt, het is tenslotte niet voor niets de jubileumvoorstelling van ons jubileumjaar.

Zodra de nieuwe speeldata gekend zijn worden ze meegedeeld via de TH website en al onze sociale media.

Gezien het nog helemaal niet duidelijk is wat de nieuwe speeldata zullen zijn, zullen de reserveringen opnieuw moeten worden opgestart. Voor wie al tickets besteld heeft voor “Tussen klooster en kasteel, 50 jaar TH-toneel” zijn er enkele mogelijkheden.

Wie zijn tickets wenst te behouden kan dat uiteraard. Zodra de nieuwe data bekend zijn worden deze mensen per mail gecontacteerd om te bepalen naar welke datum de tickets moeten worden omgeboekt.

Wie zijn betaling wenst terug te krijgen, laat dit weten via reserveringen@toneelheverlee.be en wij doen het nodige. Wij danken u voor uw begrip.

Tussen klooster en kasteel, tussen kerk en adel, speelde zich het gewone leven van gewone mensen af. Over dat leven verhaalden en zongen al van oudsher de toneelspelers.

Tussen het Jezuïetenklooster en het Arenbergkasteel zette ook Toneel Heverlee deze traditie verder.

Tussen cour en jardin bracht dit ‘kroostrijk gezin’ al vijftig jaar zovele stukken, die het wel en het wee weerspiegelen van wat de mens beroert.

Gedurende die halve eeuw werd in zaal Heliand niet alleen geacteerd, maar ook gedanst, gemusiceerd en gezongen. Zovele liedjes en muziekstukken werden speciaal geschreven en gecomponeerd voor Toneel Heverlee. En juist daar richt TH in deze jubileumproductie de theaterspots op. In alle kleuren van de regenboog!

“Tussen klooster en kasteel, vijftig jaar TH-toneel” is dus een wereldcreatie. Het zou de titel kunnen zijn van een musical. En waarom niet? Het gaat tenslotte om een ‘gouden’ jubileum. Jij, onze trouwe toeschouwer, komt dit toch mee vieren? Het wordt een wervelend muzikaal verhaal!

Jan en Dirk Reynaerts leiden als regisseurs het geheel in goede banen.