fbpx

Tussen klooster en kasteel – vijftig jaar TH-toneel

Uitgesteld wegens corona,
maar spelen zullen we!

Tussen klooster en kasteel, 50 jaar TH-toneel

En toen kwam corona. 

Midden maart moesten we allen in ons kot. Helaas voor TH was dit niet het repetitiekot. De lockdown verraste ons allemaal, een repetitiestop was de enige juiste beslissing. Enkele weken voor de première moesten we noodgedwongen onze plannen voor onze jubileumvoorstelling "Tussen klooster en kasteel – vijftig jaar TH-toneel" opbergen. Met pijn in het hart, dat moeten we u niet vertellen. We beloofden toen dat uitstel geen afstel was...en dat doen we nog steeds.

Die jubileumvoorstelling, die komt er. Zeker! We weten alleen nog niet wanneer.
Corona zorgt ervoor dat we onze hobby even niet kunnen uitoefenen, maar het theaterbloed gaat waar het niet kruipen kan!

Nieuwe speeldata kunnen we op dit moment helaas nog niet geven. We hadden het ook liever anders gewild.
Zoals we in 2020 al mochten merken: geen enkel vooruitzicht is zeker, geen enkel plan is waterdicht. 

Zodra het kan, zal “Tussen klooster en kasteel, 50 jaar TH-toneel” weer op de agenda prijken.
Dat zullen we met veel trots meedelen via de TH website en onze sociale media!
Stay tuned!

Tussen klooster en kasteel, tussen kerk en adel, speelde zich het gewone leven van gewone mensen af. Over dat leven verhaalden en zongen al van oudsher de toneelspelers.

Tussen het Jezuïetenklooster en het Arenbergkasteel zette ook Toneel Heverlee deze traditie verder.

Tussen cour en jardin bracht dit ‘kroostrijk gezin’ al vijftig jaar zovele stukken, die het wel en het wee weerspiegelen van wat de mens beroert.

Gedurende die halve eeuw werd in zaal Heliand niet alleen geacteerd, maar ook gedanst, gemusiceerd en gezongen. Zovele liedjes en muziekstukken werden speciaal geschreven en gecomponeerd voor Toneel Heverlee. En juist daar richt TH in deze jubileumproductie de theaterspots op. In alle kleuren van de regenboog!

“Tussen klooster en kasteel, vijftig jaar TH-toneel” is dus een wereldcreatie. Het zou de titel kunnen zijn van een musical. En waarom niet? Het gaat tenslotte om een ‘gouden’ jubileum. Jij, onze trouwe toeschouwer, komt dit toch mee vieren? Het wordt een wervelend muzikaal verhaal!

Jan en Dirk Reynaerts leiden als regisseurs het geheel in goede banen.