Bremer braadwürst

2 en 3 juni 2018

Voor de derde keer op rij brengt Toneel Heverlee samen met de muziekschool van Haasrode (academie de Vonk) een theaterproject op de planken met Campus Woudlucht.

‘Bremer Braadwürst’ is een voorstelling naar het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten, opgetekend door de gebroeders Grimm. Het gaat in wezen over een aantal “nutteloze” figuren die dapper hun eigen lot in handen nemen en samen op weg gaan naar een andere toekomst. Dat ze op hun queeste vooral hun eigen angsten moeten overwinnen spreekt voor zich.

Het belooft een spannend avontuur te worden. Op het podium zien we begin juni alleen maar overwinnaars; kinderen, jong volwassenen, grote kinderen allemaal met een bijzondere gave waarvan ze het bestaan eerder niet konden vermoedden.

De samenwerking tussen Toneel Heverlee en Woudlucht is voor de kinderen een uniek bad, waarin ze worden ondergedompeld, een onbekende wereld, waartoe ze normaal geen toegang hebben. Ervaring van de voorbije jaren leert dat dit een wezenlijke impact heeft op de leerlingen. Voor de begeleiders is het ook een levenservaring: een samengaan van de pedagogische kwaliteiten van leerkrachten enerzijds en de theaterervaring van TH anderzijds, een veilige omgeving vormen waar buiten de lijntjes gekleurd wordt. Voor grime, kostuums en attributen werken we samen met de krea-ateliers van Woudlucht. Ook de houtklassen van de school leveren hun bijdrage.

Voor de live begeleiding van de liedjes doen we andermaal een beroep op De Vonk, de muziekacademie van Haasrode, de derde graadsklas begeleidingspraktijk van Carl Van Doorne.

Dat belooft opnieuw een succesvolle samenwerking te worden. Niet voor niets luidt het slotlied uit het podiumproject:

In groep kom je verder dan alleen
Eén plus één is niet meer alleen.
Twee is een vriend van een één.
Drie is een net niet complete vier.
Vier is een groep en dat klinkt beter
Dan vier ego’s op een vierkante meter.
Vier is een bevel: ‘Ja! Maak plezier!’

2 en 3 juni 2018 om 15:00 en 17:00

Bremer braadwürst
naar de gebroeders Grimm
door Peter Van Bouwel

Deze voorstellingen zijn vrij toegankelijk!

Archief Home